Helsingin Kaupunginteatterin Forever Young

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä saa Forever Young -musiikkikomediassa vahvistusta väitteelle, että tiikeri ei pääse raidoistaan. Esityksessä Arena-näyttämö on muutettu näyttelijöiden ja tanssijoiden vanhainkodiksi. Ja mitäpä muuta vanhainkodin asukkaat haluaisivat tehdä kuin esiintyä. Kodin johtajatar (Vappu Nalbantoglu) ei paljon piittaa asukkiensa harrastuksista, riittää kun hän saa esitellä omia avujaan vetäessään jumppatuokiota asukkaille.

Onhan se kliseistä kun alaikäiset näyttelijät esittävät ”puolihöperöisiä” vanhainkodin asukkeja kaikkine kommervenkkeineen ja hassutuksineen. Olen seurannut vuosia hoitokoti-elämää ja Arena-näyttämöllä meno oli juuri sellaista mitä olen monta kertaa nähnyt ja kokenut.

Heikki Sankari on ohjannut Erik Gedeonin – ensi-ilta ollut jo vuonna 2010 – näytelmästä hauskan esityksen, jonka kantavana voimana on näyttelijäjoukon esittämä musiikki. Pianisti Tuomas Kesälän johdolla siirrytään laulusta toiseen. Kaiken kruunaa Mikko Vihman potpuri, jossa kuulija ei tahtonut pysyä mukana. Juuri kun oli tunnistanut Suomi-iskelmän, oltiinkin rockissa tai jatsissa.

Paljon eivät Vihman taiturimaisuudesta jääneet jälkeen Vuokko Hovatta, Juha Jokela, Pertti Koivula ja Leenamari Unho.  Esityksessä kuultiin lukemattomia hittejä menneiltä vuosikymmeniltä, mm. TaiteilijaelämääStayin’ AliveKaunisrietasonnellinenKaksi puutaForever YoungKohtalon tangoOon voimissain. Virkistävän viihdyttävää teatteria.

                                   Pertti Koivula, Tuomas Vihma. Vuokko 
                                  Hovatta, Juha Jokela ja Leenamari Unho 

                                      Kuva Otto-Ville Väätäinen   

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja