Tampereen Teatterin Anastasia

Viime vuoden syyskuussa ensi-iltansa saanut Anastasia -musikaali jatkaa voittokulkuaan Tampereen Teatterissa. Anastasia on hurmaava esitys. Teatterin lava ei ole suuren suuri, mutta se riittää niin tanssikohtauksiin kuin Pariisiksi. Ohjaaja Samuel Harjanne on taikasauvallaan saanut kaikki osat loksahtamaan kohdalleen, niin että katsoja voi tempautua tarinan seuraamiseen varmana siitä, että nyt nähdään hyvä musikaali.

Vuosikymmenet on elänyt käsitys, että Romanovien keisariperheen neljäs tytär olisi selviytynyt hengissä kun Venäjän keisari Nikolai II perheineen ja lähimpine palvelijoineen teloitettiin heinäkuussa 1918. Anastasia oli silloin 17-vuotias. Aika ajoin on ilmaantunut nainen, joka väittää olevansa oikea Anastasia. Aihe on kiehtonut elokuvan, näytelmien, tv-sarjojen ja romaanien tekijöitä.

Terence McNallyn (teksti), Stephen Flaherty (musiikki) ja Lynn Ahrens (laulujen sanat) musikaali perustuu 1997 valmistuneeseen animaatioelokuvaan. Näytelmän on suomentanut Reita Lounatvuori ja laulut Hanna Kaila.

Musikaalin Anastasia ei itse alunperin ole väärän nimen alla elämäänsä elävä huijari. Hänet vain vedetään mukaan tarinaan, jota seuraa mielellään ja jonka lopputulos ei ole kovin tärkeä. Musikaalin pääosien esittäjät Pia Piltz (Anastasia), Sinikka Sokka (leskikeisarinna), Petrus Kähkönen (Dimitri) ja Ville Majamaa (Vladi) loistavat rooleissaan.   

Lavastus (Marjatta Kuivasto) ja pukusuunnittelu (Pirjo Liiri-Majava) täydentävät hienon esityksen. Puvut olivat kauniita ja häikäisevän hienoja niin pääosan esittäjällä kuin jokaisella tanssijallakin.

Samuel Harjanne on lyhyen ajan sisällä noussut huikean taitavaksi musikaalien ohjaajaksi. Läpilyöntityö oli Kinky Boots Helsingin Kaupunginteatterissa 2018. Sitä on seurannut Billy Elliot, Kinky Boots ja Come from away Tampereen Työväen Teatterissa, Pieni merenneito, Päiväni murmelina ja Priscilla Helsingin Kaupunginteatterissa sekä Hiljaiset sillat Turussa kaupunginteatterissa.  


                                          Sinikka Sokka ja Pia Piltz

                                            Kuva Heikki Järvinen 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Huippuosaaja