Pariisin taivaan yllä ja alla

Pariisin tunnetuin nähtävyys on Eiffelin torni. Olen käynyt siellä päivällä ja illalla. Nyt olen kolmena päivänä nähnyt tornin, mutta en ole käynyt siellä. Sen sijaan olen kävellyt lukemattomia askelia pitkin Pariisin ja naapurikuntien katuja.

Olen vierailulla vävyn luona tyttäreni kanssa. Heillä on kaksi kotia, toinen naapurissamme Adjutantinkadulla ja toinen Pariisin liepeillä Courbevoiessa. Täältäkin näkee Seinen rannalta Eiffel-tornin ja La Défensen korkeat tornitalot.

Puhumattakaan miten se näkyi myös uudesta museotuttavuudesta Louis Vuittonin säätiön taidemuseon katolta. Museon rakennus on jo näkemisen arvoinen luomus. Etelä-Afrikan taidetta esittelevä näyttely oli enemmän kuin mielenkiintoinen.

Tässä vesi virtaa portaita alaspäin. 


Picasso-museossa oli näyttely, jossa kerrottiin mitä Picasson vaimo Olga on vaikuttanut taiteilijan tuotantoon.  Kun rakkaus oli uusi kuvat vaimosta olivat kauniita ja kuulaita, kun Ogasta tuli äiti, kauneus hieman häipyi taka-alalle. Kaikki muuttui kun taiteilija rakastui 17-vuotiaaseen tyttöön, vaimosta tuli väkevä ja myös hankala. 
Maaritin perhe asui 1998 - 2003 Pariisissa ja sinä aikana ehdin käydä täällä monta kertaa. Mutta tunnelma kaduilla, liikkeissä, puistoissa ja ravintoloissa on omanlaisensa ja viehättää edelleen. Ruoka on erittäin hyvää, etenkin kun olemme käyneet luottopaikoissa. 


Näin hienot näkymät on ravintola La Haut (korkea) ikkunoista La Défenseen. Jukan kodin ikkunoista on myös upeat näkymät ja ruokakin on melkein parempaa kuin huippuravintoloissa. 


Matkan onnistumisesta kantaa suuren osan parhain tuntemani matkanjärjestäjä ja -opas. Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Peukalon virittäminen

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Vanhanaikaista kodinhoitoa