Testiuinti ja -hyppy

Leppävaaran uimahallissa saa mennä hyppimään hyppyaltaalle jos osaa uida 25 metriä. Yhdeksän-vuotias tyttärentytär on pitkin talvea pohtinut osaisiko hän uida 25 metriä. Mieli teki hyppäämään. Olemme harjoitelleet lämpimässä tearapia-altaassa - samassa jossa käyn kerran viikossa vesijumpassa.

Terapia-allas on 16 metriä pitkä. Olemme tarkistaneet asian uintivalvojilta. Matka altaalla päästä päähän on taittunut jo useamman kerran. Viime perjantaina tokaluokkalainen keksi että ensin hän ui altaan päästä päähän ja sitten vielä puoli väliin ja mummin pitää joko uida tai kävellä koko ajan vieressä.

Tämä testi meni ihan hyvin pariinkin kertaan. Meille oli aikaisemmilla kerroilla luvattu että uinninvalvoja voisi suorittaa 25 metrin testin.

Lähdimme kokeeksi testaamaan miten kylmää on hyppyaltaan vesi ja kylmäähän se on tearapia-altaan lämpöiseen veteen verrattuna. Mutta uskallettava olisi. Lähdimme kysymään uintivalvojalta miten testiuinti onnistuisi. Testi on tapana järjestää isolla altaalla ja meidät neuvottiin valvojien kopille.

Meidän piti välillä käydä naistenhuoneella ja kun tulimme takaisin olikin yksi valvojista jo odottamassa meitä. Tieto oli kiirinyt testaajan tarpeesta!!!!

Valvoja lupasi että hän kulkee uimarin edellä ison kepakon kanssa, johon tarvittaessa voi tarttua kiinni jos voimat hiipuvat kesken uinnin.

KAIKKI MENI HIENOSTI JA TOKALUOKKALAINEN UI 25 METRIÄ.

Harkinnan jälkeen palasimme hyppyaltaalle ja koehypyt tehtiin metrin korkeudelta. Muistelen että olisin pari kertaa Tampereella Rauhaniemen uimalassa uskaltanut hypätä metrin korkeudelta. Enempään ei uskallus riittänyt. Tytöstä on polvi parantunut!

Rohkeita hyppyyjiä ovat tytön serkutkin eli ne isommat lastenlapseni!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen