Kävelenko minä tekniikan yli vai päinvastoin

On hienoa että meillä on uusi auto. Ylellisyyttä on sekin että olen saanut uuden tietokoneen. Vanha ei enää suostunut seurustelemaan printterinkään kanssa. Ensin selvitin mikrotukihenkilöni kanssa millaisia koneita Verkkokauppa.comissa on myynissä, Valitsimme muutaman vaihtoehdon ja perjantaina menimme Jätkäsaareen isoon, hyvin ilmastoituun, hyvin organisoituun ja runsaasti erilaista tavaraa myyvään oikeaan kauppaan. Löysimme  parkkihallinkin.

Perusteellisen harkinnan jälkeen ostimme tämän uuden HP-koneen. Uusi hiiri on tyylikäs. Sen valintaan paneuduimme perusteellisesti. Lounaan ääressä pohdinta mistä ohjelmat koneeseen. Päädyimme office-pakettiin ja outlook-sähköpostiohjelmaan - kokeilen niitä kuukauden.


Uuden koneen kanssa tulimme meille. Perjantai-ilta vierähti Matiakselta kun hän sai koneen käyttökuntoon, Minä riensin Espoon teatteriin katsomaan nykyoopperaa Ahti Karjalaisesta, Kokkolan oopperan väki esitti. Merkillinen esitys.

Lauantaina kone sai olla melkein rauhassa. Sunnuntaina oli ensin ohjelmana Enskan 79-vuotislounas, mukana Annaliisa, Maijan ja Kaisun perheet ja Pokkisia edustamassa Matias. Oli hyvää ruokaa ja mukavaa seurustelua. Kerttu, 5 vuotta oli päättänyt että paikalla oleville sukulaisille ei kannata turhia jutella. Hänelle kelpasi ensin vain äidin seura ja sitten Matiaksen turva kun hän oli pelaamassa Alexin ja Thomaksen kanssa kimbleä ja koira-peliä - Matiaksen parina.

Muut vieraat lähtivät ja Matias jäi asentamaan konetta. Siinä vierähtikin monta tuntia. Aika paljon on nyt kohdallaan, mutta minulla riittää oppimista. Väitetään että ikäihmisenkin pitäisi oppia yksi uusi asia joka päivä mutta kymmenen uutta asiaa on kyllä vähän liian paljon. Auton ajaminen talliin ei sekään vielä suju sutjakkaasti. Nykyihminen kaipaa haasteita ja niitä minulla nyt riittää. Hiiri on pienempi ja helpompi haaste kuin auto tai koko tietokone.


Vanhoille varoitus: olkaa harkitsevaisia kun kehittelette eri palveluille salasanoja. Salat tulevat ilmi kun teiltä kysytään nopeaan tahtiin ainakin viittä salasanaa. Onhan niistä muistiinpanot ja erilaisia lippuja ja lappuja, mutta eipä ymmärrä teekkari ollenkaan mumminsa ajatusmaailmaa. Täytyy myöntää ettei se kovin selkeä ole tässä suhteessa ollutkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen