Onko kesä jo mennyt?Onneksi verantamme kukat kukkivat edelleen. Vedenpisarat olivat ilman kukkia pari viikkoa, nyt kukkia on vaikka kuinka paljon. Pelargoniat kukkivat onneksi läpi kesän.

Onko kesä loppunut, kun kaupat myyvät koulutarvikkeita ja meidän kesälapsemme on lentänyt uuteen kotimaahansa.

Ihmettelimme mustikkametässä 86-vuotiaan ystävättäreni kanssa mihin maailmasta ja ennen kaikkea Suomesta on raha kadonnut kun mihinkään ei ole oikein varaa.

Odotin eilen erilaisina versioina puhelimessa 2,5 tuntia ennen kuin pääsin oikean ihmisen kanssa keskustelemaan siitä voivatko Pitäjänmäen Eläkkeensaajat vierailla joulukuussa Fazerin tehtaalla. Iloinen naisääni rupatteli ja lupasi että kaikki onnistuu. Hän tarvitse apua nimeni kirjoittamiseen ja siitä arvelin että taisin keskustella virolaissyntyisen, ei suomea sujuvasti puhuvan, mutta ihastuttavan ystävällisen naishenkilön kanssa.

Kansallismuseon museokaupassa oli iltapäivällä oli myös työntekijä, jonka äidinkieli ei kaiketikaan ole suomi. Miksi suomalaiset naiset ja miehet eivät enää tee töitä meillä. Onko edellä mainituista töistä palkka liian pieni Helsingin hintavassa elämämenossa eläville suomalaisille.

Mutta sen minkä kielitaidossa moni häviää, sen hän ystävällisyydessä, iloisuudessa ja tyylikkyydessä voitaa.  

Kommentit

  1. Toivottavasti kesä ei nyt kuitenkaan olisi vielä mennyt. Meidän syys flunssa on kuitenkin hiukan verottanut syksyn toimintoja, mutta nyt näyttää jo vähän valoisammalta. t Lala

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen