Pitskun Friidut ja Kundit

Elämässä pitää olla jokin hanke joka aiheuttaa mielihyvää ja jonka parissa viihtyy ja josta on enemmään iloa kuin harmia Minulle tällainen on ollut kymmenen vuotta Pitäjänmäen Muistipiiri ja siihen liittyvä nettisivusto Pitäjänmäki muistelee www.helsinki.fi/kansalaismuisti/pitajanmaki

Totta kai aina haaveilen mitä kaikkea voisin sivuille kirjoittaa, keitä pitäisi haastatella jne. Mutta oikeus on olla myös ylpeä siitä mitä olemme saaneet aikaan.



Tiistai-iltana oli hienoa olla Muistipiirin vetäjä. Pitskun kirjatossa oli ainakin 70 henkilöä juhlistamassa Pitskun Friidut ja Kundit valokuvanäyttelyn avajaisia. Professosri Laura Kolbe kruunasi tilaisuuden hienolla esitelmällään Koti, katu, kaupunki - mitä muistamme, mitä kerromme.
Hän viettänyt lapsuutensa Pohjois-Haagassa ja tuntee sitä kautta lukkarin rakkautta puuhaamme.

Suurkiitos näyttelystä kuuluu Jukka Leinoselle. En osaa edes kuvitella miten suuren tuntimäärän hän on uhrannut näyttelyn eteen. Talkoohenki ja yhteisöllisyys elää suurkaupungissakin.. Ja enemmänhän Pitääjänmäki on minulle kuin Helsinki.





Kuvassa on monta Pitskun Friidua 

Kuvat on ottanut Jussi--Petteri Lappi. Hän on kuvannut Pitäjänmäki muistelee sivuille kaikki tuoreet kuvat. Hänen valokuvistaan Albumit auki -tiedostoissa kaikki oikeastaan alkoi. Jussi-Petterin ja muiutamien Pitäjänmäen historiaa selvitelleiden naisten kanssa saimme aikaan valokuvanäyttelyn Pientalojen Pitäjänmäkeä, pääsimme mukaan Helsingin yliopiston kansalaismuisti-projektiin ja saimme kirjastolta luvan kokoontua kirjastolla kerran kuukaudessa Pitäjänmäen Muistipiirin kanssa.

Muistipiirissä käy entisiä ja nykyisiäkin pitskulaisia, valtaosa meistä on syntynyt 1940-luvulla. Minut on tamperelaisena ja liki 30 vuoden Pitskussa asumisen takia tai huolimatta hyväksytty mukaan. Jonkunhan on pidettävä langat käsissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen