Siirry pääsisältöön

Vetoomus Arton puolesta

ARTO ANTTURI PITÄJÄNMÄEN KIRKKOHERRAKSI

Me Pitäjänmäen seurakunnan jäsenet haluamme seurakuntamme johtoon kirkkoherran, 
joka tulee toimeen kaikkien kanssa ja jolla on todellinen palo ihmisten tavoittamiseksi ja yhteyksien rakentamiseksi.

Me haluamme kirkkoherran, joka uskoo vakaumukseensa ja antaa kuulijoilleen syvällistä pohdittavaa.

Me haluamme kirkkoherran, jota kenen tahansa on helppo lähestyä, joka kuuntelee, ymmärtää, auttaa ja tukee.

Me haluamme kirkkoherran, joka on tekijä, kohtaaja ja hengen mies; ei pelkästään hallinnon pyörittäjä.

Me haluamme kirkkoherran, joka on valmis rakentamaan Pitäjänmäelle uudenlaista seurakuntaa ja kirkkoa ja joka pitää kirkon ovet auki ja haluaa tehdä  kokoontumisistamme kodikkaita ja viihtyisiä.

Me haluamme kirkkoherran, jonka mielestä seurakunta elää ja voi hyvin kaikkialla siellä, missä sen asia on yhteinen ja jaettu.

Me haluamme seurakuntamme uudeksi kirkkoherraksi Arto Antturin.    

Kimmo Chydenius            Jukka Haavisto                 Raili Haltimo
Marke Kaskimies               Riitta Kauppila                 Outi Kekki
Pirjo Kivistö                       Seija Korpela                   Raili Kärnä  
Anju Lahtinen                    Tuire Lamberg                 Helena Lauriala
Risto Lauriala                    Eila Lehtonen                  Heli Lähdeaho
Timo Nenonen                  Aulis Ivaska                   Jesse Perttula
Pekka Salomaa                Eija Tuominen                  Ensio Tuominen
Jukka Tuominen               Leena-Maija Tuominen    Tuula Westerberg
Raili Virolainen


Tällainen julkaistiin Kirkko ja Kaupunki -lehdessä 3.9.2014. 
Onnistuin kirjoittamaan omastakin mielestäni hyvän tekstin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…