Siirry pääsisältöön

Vetoomus Arton puolesta

ARTO ANTTURI PITÄJÄNMÄEN KIRKKOHERRAKSI

Me Pitäjänmäen seurakunnan jäsenet haluamme seurakuntamme johtoon kirkkoherran, 
joka tulee toimeen kaikkien kanssa ja jolla on todellinen palo ihmisten tavoittamiseksi ja yhteyksien rakentamiseksi.

Me haluamme kirkkoherran, joka uskoo vakaumukseensa ja antaa kuulijoilleen syvällistä pohdittavaa.

Me haluamme kirkkoherran, jota kenen tahansa on helppo lähestyä, joka kuuntelee, ymmärtää, auttaa ja tukee.

Me haluamme kirkkoherran, joka on tekijä, kohtaaja ja hengen mies; ei pelkästään hallinnon pyörittäjä.

Me haluamme kirkkoherran, joka on valmis rakentamaan Pitäjänmäelle uudenlaista seurakuntaa ja kirkkoa ja joka pitää kirkon ovet auki ja haluaa tehdä  kokoontumisistamme kodikkaita ja viihtyisiä.

Me haluamme kirkkoherran, jonka mielestä seurakunta elää ja voi hyvin kaikkialla siellä, missä sen asia on yhteinen ja jaettu.

Me haluamme seurakuntamme uudeksi kirkkoherraksi Arto Antturin.    

Kimmo Chydenius            Jukka Haavisto                 Raili Haltimo
Marke Kaskimies               Riitta Kauppila                 Outi Kekki
Pirjo Kivistö                       Seija Korpela                   Raili Kärnä  
Anju Lahtinen                    Tuire Lamberg                 Helena Lauriala
Risto Lauriala                    Eila Lehtonen                  Heli Lähdeaho
Timo Nenonen                  Aulis Ivaska                   Jesse Perttula
Pekka Salomaa                Eija Tuominen                  Ensio Tuominen
Jukka Tuominen               Leena-Maija Tuominen    Tuula Westerberg
Raili Virolainen


Tällainen julkaistiin Kirkko ja Kaupunki -lehdessä 3.9.2014. 
Onnistuin kirjoittamaan omastakin mielestäni hyvän tekstin. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…