Siirry pääsisältöön

Joulu on tulossa

Kävimme tänään Elisan kanssa Varistossa Sinellissä. Tietysti siellä niin kuin kaikissa muissakin kaupoissa on menossa alennusmyynti. Me päätimme varautua jouluun. Hankimme lahjapaperia ja tarvikkeita joulukortteihin. Jouluhan on tulossa. Totta kai voitte väittää että siihen on vielä aikaa ja oikeastaan elämämme joulun aikaa parhaillaan. Jos nyt tekisi joulukortteja valmiiksi joulua 2014 varten, veisi itseltään sen ilon mitä korttien tekeminen tuottaisi marras-joulukuussa 2014.


Sen sijaan päätimme että kudon (tai neulon) Elisalle pitkän huivin johon tehdään huppu. Tanskassakin on kylmä ja erityisesti on aamuisin kylmä kun Elisa polkee pyörällä parin kilometrin päähän asemalle.
Lupasin myös yrittää saada aikaan huovutetun tonttulakin - toinen lanka on sitä varten. Lakilla on yhtä kiire kuin joulukorteillakin.


Huovutettava lanka on kuvassa etummaisena. Kävimme Oulunkylän Lankamaailmassa. Saimme myyjänkin apua kun sitä itsepintaisesti halusimme ja odotimme. Minusta on kaikesta huolimatta hauskempi käydä pienessä lankakaupassa, jossa myyjä palvelee koko ajan.

Suosikkini on Tapiolan Heikintorilla Neuletikki. Mutta saapa nähdä kuinka kauan eläkeikäinen Eeva liikettään jaksaa pitää. Kaikkein selkeimminhän tämän vanhenemisensä huomaa siinä miten saa aikaan paljon vähemmän kuin aikaisemmin.

Jouluna kaikki meni hienosti kun Maarit ja Elisa auttoivat. Joulupäivä oli erilainen kun oli uusia vieraita. Maaritin perheen lisäksi kylässä olivat heidän ystävänsä Sanna ja Pasi. Ruokaa oli riittävästi ja se oli hyvää. Erityisen hauskaa oli kun pelasismme Alias peliä. En ole aikaisemmin pelannut, muilla kuiin Enskalla ja minulla oli kokemusta runsaasti ja pelin kulku oli sen mukaista: nopeatempoista, hauskaa ja totista kilpailua.

Kun jouluaattona Kaisulla, Maaritilla ja minulla oli melkein samanlaiset punaiset mekot halusimme että Jukka ottaa meistä valokuvan. Kuvaaja halusi kuitenkin että olisimme polviseisonnassa jotta hä nsaisi kuvaan oikean perspektiivin. Ja me naiset teimme työtä käskettyä.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…