Siirry pääsisältöön

Joulu on tulossa

Kävimme tänään Elisan kanssa Varistossa Sinellissä. Tietysti siellä niin kuin kaikissa muissakin kaupoissa on menossa alennusmyynti. Me päätimme varautua jouluun. Hankimme lahjapaperia ja tarvikkeita joulukortteihin. Jouluhan on tulossa. Totta kai voitte väittää että siihen on vielä aikaa ja oikeastaan elämämme joulun aikaa parhaillaan. Jos nyt tekisi joulukortteja valmiiksi joulua 2014 varten, veisi itseltään sen ilon mitä korttien tekeminen tuottaisi marras-joulukuussa 2014.


Sen sijaan päätimme että kudon (tai neulon) Elisalle pitkän huivin johon tehdään huppu. Tanskassakin on kylmä ja erityisesti on aamuisin kylmä kun Elisa polkee pyörällä parin kilometrin päähän asemalle.
Lupasin myös yrittää saada aikaan huovutetun tonttulakin - toinen lanka on sitä varten. Lakilla on yhtä kiire kuin joulukorteillakin.


Huovutettava lanka on kuvassa etummaisena. Kävimme Oulunkylän Lankamaailmassa. Saimme myyjänkin apua kun sitä itsepintaisesti halusimme ja odotimme. Minusta on kaikesta huolimatta hauskempi käydä pienessä lankakaupassa, jossa myyjä palvelee koko ajan.

Suosikkini on Tapiolan Heikintorilla Neuletikki. Mutta saapa nähdä kuinka kauan eläkeikäinen Eeva liikettään jaksaa pitää. Kaikkein selkeimminhän tämän vanhenemisensä huomaa siinä miten saa aikaan paljon vähemmän kuin aikaisemmin.

Jouluna kaikki meni hienosti kun Maarit ja Elisa auttoivat. Joulupäivä oli erilainen kun oli uusia vieraita. Maaritin perheen lisäksi kylässä olivat heidän ystävänsä Sanna ja Pasi. Ruokaa oli riittävästi ja se oli hyvää. Erityisen hauskaa oli kun pelasismme Alias peliä. En ole aikaisemmin pelannut, muilla kuiin Enskalla ja minulla oli kokemusta runsaasti ja pelin kulku oli sen mukaista: nopeatempoista, hauskaa ja totista kilpailua.

Kun jouluaattona Kaisulla, Maaritilla ja minulla oli melkein samanlaiset punaiset mekot halusimme että Jukka ottaa meistä valokuvan. Kuvaaja halusi kuitenkin että olisimme polviseisonnassa jotta hä nsaisi kuvaan oikean perspektiivin. Ja me naiset teimme työtä käskettyä.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…