Siirry pääsisältöön

Oikean kokoinen valokuva

Perjantaina menin uudestaan viemään Intian viisumipapeita. Nyt intialainen mies selasi läpi kaikki tiedot, verttasi passin ja anomuksen tiedot ja hyväksyi valokuvan. Olimme kiinnittäneet ne niitillä - olin muka lukenut jostain sellaisen ohjeen. Mutta niitti piti repiä irti ja kuvat liimattiin!!!!!

Torstain jälkeen voin hakea passit pois. Lysti maksoi 128 euroa. Eli ei halpaa eikä helppoa. Ei ihme että niin moni lähtee matkatoimistojen valmiille matkoille. Minähän olen menettänyt otteeni niihin, koska olen vuosikausia matkannut oman henkilökohtaisen matkanoppaani neuvojen, ohjeiden ja opastuksen turvin. Jos Maarit joskus saa lähtöpassit hienoista hommistaan, hän voi ryhtyä matkaoppaaksi. Hesarissa oli juuri juttu 67-vuotiaasta rouvasta joka edelleen tekee matkaoppaan töitä. Eli jutun mukaan niissä hommissa ei ole eläke-ikä-ylärajaa.

Meillä oli tänään myöhäinen lounas klo 16: lihapataa, bataatti-munakoiso-kesäkurpitsa-paistos, perunamuusia, alkupala nuorisolle melonia ja kurkkua ja porkkanaa (jokaiselle oma henkilökohtainen kulho omien mieltymysten mukaan), aikuisille oli lohileivät ja jälkiruokana Runebergin kakkua, itsetehtyä ja hienosti vadelmilla ja vadelmahillolla koristeltua.
Mukana Kerttu, Karla, Kaisu, Kent ja Matias ja minä ukin kanssa. Eli kunnon joukko. Tytöt katsoivat Joulupukin ja noitarummun. Minä pelasin Karlan ja Matiaksen joukkuetta vastaan Rosvojahdissa Helsingissä peli ja minä hävisin.

Pitkän harkinnan jälkeen kyselin entisessä Reimarlan Fysioterapiassa, nykyisin BDC-klinikalla, missä käyn kuntosalilla, uuttaa kirjoituspöydän tuolia. Tällainen on nyt koekäytössä.


Tuolissa voi istua nojaten selkänojaan ja keinutellen siinä tai sitten niin että paino on etuosassa. Silloin joutuu pitämään itsensä kunnon asennossa vatsalihaksien turvin. Ja sehän on vain hyvä asia.

Pakkasta oli aamulla -24 astetta eikä se laskenut ennustuksista huolimatta koko päivänä. Piti polkea kuntopyörää ja jumpata. Vaihteeksi oli ylellistä jumpata kaikessa rauhassa. Käytin käsipainoja ja kuminauhoja ja sain mielestäni hyvn treenin aikaan. Toivottavasti huomenna on lauhempaa.


Kommentit

 1. Kiva, että sait Intian matkan hommat hoidettua! Nyt voit alkaa miettiä mitä vaatteita otat mukaan. Koska lähdette?

  Mekin kokkasimme eilen isin kanssa. Se oli minusta kivaa, koska sain tehdä jotain isin kanssa.

  Laitoime osso buccoa. Minusta tuntuu, että minulla alkaa olla kasvissyöjä-taipumuksia, varsinkin kun itse laitan liharuokia. Raaka liha ällöttää ja niinä päivinä kun en syö lihaa, minulla on paljon parempi olo.
  Olen taas ruvennut juomaan maitoa (laktoositonta), mutta viime kauppuareissulla ostin soijamaitoa. Se on sokeritonta, mutta ihan hyvää. Ensi kerralla taidan ostaa sokerillista/vanilian makuista. :)

  Uusi työpäydän tuoli näyttää hyvältä. Reunalla istuminen ja vatsalihasten käyttäminen on hyväksi. Minäkin tarvitsisin sellaisen tuolin. Teen läksyjä liian usein vaan ruokapöydän ääressä. En enää istu sängylläni tekemässä läksyjä kuten tein Kiinassa. Sen verran tilanne on parantunut! :D

  VastaaPoista
 2. Oli herkulliset ruoat, kiitos vielä! Mä olin tänään työpaikan pilateksessa sellaisessa syvien vatsalihasten kidutustreenissä että taitaisin pudota maahan jos istuisin uuden tuolisi reunalle... Huomenna on parempi olla nauramatta liikaa ettei vatsalihaksia kivistä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…