Siirry pääsisältöön

Autokaupoilla

Olen viimeisen kahden viikon aikana käynyt neljässä eri autokaupassa - edellisestä käynnistä olikin yli 12 vuotta. Silloin minut vietiin mersu-kauppaan, jossa minulta pyydettiin mielipidettä tyyliin: onhan hyvänvärinen ja -näköinen auto. Molempiin teki mieleni sanoa ei, mutta ko. autolla olen nyt ajanut tyytyväisenä 12 vuotta.Nyt lähdettiin liikkeelle melkein tyhjältä pöydältä. Lenkkireissulla katselimme sunnuntaina autokaupan pihalla autoja ja päädyimme ihastelemaan liian suurta ja liian kallista autoa.  Vanhasta autostani tarjottiin vaihdossa 3000 euroa. Sitten muistui molempien mieleen että vävy-Jukallahan on Ranskassa Ford ja kun vielä sain viime sunnuntaina Jukalta vahvistuksen että Ford olisi hyvä vaihtoehto, oli ratkaisuun pääseminen helppoa.

Uudesta autosta, siis siitä mikä tilattiin tänään ja jonka toimittaminen kestää ainakin kolme kuukautta, ei voi edes näyttää kuvaa, koska sellaista ei ole kaupassa valmiina. Jaksan edelleen hämmästellä miten käsityönä autot valmistetaan. Lisävarusteet valitaan yksitellen. Siinä kieltämättä riitti keskustelemista. Minä kun olin taas niin vaativainen.

Paljon helpompi oli viime sunnuntaina laittaa kasvimaa kuntoon. Matias käänsi entisen kasvimaan ja vähän lisää. Hyvää nurmikkoa meni mullalle ja siihen on tarkoitus istuttaa perunoita. Autotallissa oli ollut tallessa pari linnunpönttöä ja kukapa oli soveliaampia ripustamaan ne lähivaahteraan ja -mäntyyn kuin Matias - Karla apunaan.


Portaiden pieleenkin tohdin jo ostaa kukkia. Mieli tekisi ostaa jo verannan laatikoihin kukat, mutta kuka näiden kelien pysyvästä lämpenemisestä tietää. On vähän niin kuin sote-uudistus. Tulossa on mutta ei kukaan tiedä koska ja millaisena. Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…