Siirry pääsisältöön

Autokaupoilla

Olen viimeisen kahden viikon aikana käynyt neljässä eri autokaupassa - edellisestä käynnistä olikin yli 12 vuotta. Silloin minut vietiin mersu-kauppaan, jossa minulta pyydettiin mielipidettä tyyliin: onhan hyvänvärinen ja -näköinen auto. Molempiin teki mieleni sanoa ei, mutta ko. autolla olen nyt ajanut tyytyväisenä 12 vuotta.Nyt lähdettiin liikkeelle melkein tyhjältä pöydältä. Lenkkireissulla katselimme sunnuntaina autokaupan pihalla autoja ja päädyimme ihastelemaan liian suurta ja liian kallista autoa.  Vanhasta autostani tarjottiin vaihdossa 3000 euroa. Sitten muistui molempien mieleen että vävy-Jukallahan on Ranskassa Ford ja kun vielä sain viime sunnuntaina Jukalta vahvistuksen että Ford olisi hyvä vaihtoehto, oli ratkaisuun pääseminen helppoa.

Uudesta autosta, siis siitä mikä tilattiin tänään ja jonka toimittaminen kestää ainakin kolme kuukautta, ei voi edes näyttää kuvaa, koska sellaista ei ole kaupassa valmiina. Jaksan edelleen hämmästellä miten käsityönä autot valmistetaan. Lisävarusteet valitaan yksitellen. Siinä kieltämättä riitti keskustelemista. Minä kun olin taas niin vaativainen.

Paljon helpompi oli viime sunnuntaina laittaa kasvimaa kuntoon. Matias käänsi entisen kasvimaan ja vähän lisää. Hyvää nurmikkoa meni mullalle ja siihen on tarkoitus istuttaa perunoita. Autotallissa oli ollut tallessa pari linnunpönttöä ja kukapa oli soveliaampia ripustamaan ne lähivaahteraan ja -mäntyyn kuin Matias - Karla apunaan.


Portaiden pieleenkin tohdin jo ostaa kukkia. Mieli tekisi ostaa jo verannan laatikoihin kukat, mutta kuka näiden kelien pysyvästä lämpenemisestä tietää. On vähän niin kuin sote-uudistus. Tulossa on mutta ei kukaan tiedä koska ja millaisena. Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…