Siirry pääsisältöön

Suvivirsi moneen kertaan

Nämä syysilmat teettivät tepposen ja niin Sotkiksen väki päätti maanantaina siirtää päiväkodin kevätjuhlan keskiviikko-illasta maanantaille. Oli hyvä valinta, sillä maanantaina tarkeni hyvin istua Sotkiksen varjoisalla pihalla, keskiviikkona sateessa se olisi ollut tosikurjaa. Lapset lauloivat tosi monta perinteistä laulua ja leikkivät niiden mukana. Kerttua selvästi ensin ujostutti, mutta vähitellen esiintymisrohkeus kasvoi.


Suvivirsi soi laulutaidottomankin vinkkelistä paremmin ulkosalla (Sotkankodon juhlassa) kuin tiistaina Pitäjänmäen kirkolla eläkkeensaajien kevätjuhlassa. Oli hyvät juhlat - oli paljon ohjelmaa ja tapansa mukaan kirkkoherra Martti Pitkänen puhui koskettavasti. Saarnatkin ovat viime aikoina parantuneet. Montaa saarnavuoroa ei taida Martilla olla jäljellä. Viimeinen on 31.8. ja sitten hänestäkin tulee eläkeläinen.
Sunnuntain sauvakävelylenkin tein Haagan rodopuistoon. Alppiruusut kukkivat ja olivat hienoja. Alueelle on rakennettu uudet kävelyreitit. Leveitä lankkuja pitkin pääsee lastenvaunujen ja pyörätuolien kanssa hyvin eteenpäin.

Alue jolle on istutettu atsaleoja on myös laajentunut ja kukat loistavat eri väreissä. Aikanaan ihastelen atsaleoja Pohjois-Carolinassa, missä atsalea on osavaltion virallinen kukka.

Sain otettua itseäni niskasta kiinni. Aloitin Pitäjänmäen Eläkkeensaajien historian kirjoittamisen uudelleen. Olen saanut jo muutama vuosi sitten kasaan tarinaa vuoteen 2005 asti. Sen jälkeen on kirjoitettava niistä vuosista kun olen ollut puheenjohtajana, mutta ei sen niin kamalaa olekaan - siis se kirjoittaminen. Ilman Reijo Suomelan, yhdistyksen tiedottajan apua ei historiasta synny mitään. Hän laittaa nettiin kuvat ja tekstit. Aikaisempi aikaansaannos löytyy www.pitajanmaki.elakkeensaajat.fi

Puuhaa tuo myös syksyksi suunniteltu Pitskun friidut ja kundit valokuvanäyttely. Mutta onneksi saamme apua Jukka Leinoselta, joka talkoohengessä skannaa kuvat ja huolehtii niiden näytelleille asettamishommista. Upeaa että on ihmisiä, jotka haluavat olla mukana erilaisissa hankkeissa oman asuinalueen asukkaiden iloksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…