Siirry pääsisältöön

Tuolijoogaa mummuille

Maanantai alkoi tuttuun tapaan Pitäjänmäen Nuorisotalolla seniorijoogalla. Merja Valve - pidetty ja pitkäaikainen ohjaajamme ehdotti syksyllä varovasti, että ottaisimmeko joku kerta ohjelmaan tuolijoogan. Hän oli tähystellyt ja nähnyt että Nuorisotalolla on sopivia tuoleja riittävästi. Meitähän on ryhmään ilmoittautunut 28, mutta harvoin kaikki ovat paikalla.

Suhtauduin ajatukseen hieman hämmentyneenä. Seniorijoogaa. Tuolijoogaa. Alkaa kuullostaa mummujoogalta. Mutta eipä olekaan. Tänäänkin oli niin tehokasta joogaa alaselälle ja lapaluiden alueelle, ettei paremmasta osaa edes haaveilla. Liikkeet ovat näennäisesti helppoja ja mukavia,, mutta niin tehokkaita.

Sain taas tänään melkoisen piristysruiskeen joogasta. En voi muuta kuin olla iloinen että aikanaan pidin sitkeästi kiinni 17-vuotiaana saamastani päähänpiintymästä että minusta tulee toimittaja. Nyt yli 50 vuotta myöhemmin voin edelleen tehdä toimittajan töitä.

Olen viimeistellyt Eläkkeensaaja -lehden juttuja. Kirjastossa jutun sain kokonaan valmiiksi ja yhden varsinaisen jutunkin. Aloitin myös kesäteattereiden ohjelmistosta kertovan jutun kirjoittamisen. Sain valmiiksi Tiedottamalla tutuksi -tiedotuskurssin viimeisen osion aineiston sekä kurssin palautuslomakkeen. Kurssi on käynnissä netissä. Emme vielä ottaneet käyttöön erityistä opetusalustaa, koska Eläkkeensaajien Keskusliitto tekee yhteistyötä Työväen Sivistysliiton kanssa ja heillä on tänä keväänä poistumassa käytöstä vanha ohjelma ja uusi tulee vasta syksyllä.

Nyt olen lähettänyt sähköpostina aineiston ja tehtävät opiskelijoille ja pitävät yhteyttä sähköpostilla. On ollut ilahduttavaa että muutama opiskelija on kirjoitellut moneen kertaan ja kertonut oman yhdistyksensä toiminnasta ja tiedottamisen kipupisteistäkin. Opiskelijoita on viisi - ihan riittävästi pilottihankkeeseen.

Tehtävät ovat kaiketi olleet aikalailla odotettuja. Jännityksellä odotan palautetta. Mikään helppo tapa opiskella nettikurssi ei ole. Onneksi olin pitämässä tiedotuskurssia Rajaniemessä Virroilla maaliskuun alussa. Sain sieltä moneen asiaan varmistusta ja monta asiaa jouduin tekstissäni korjaamaan ja täydentämään.

Taloudellisesti puuhani eivät ole kovin tuottoisia, mutta pienikin palkkio saa aikaan sen että välillä osaa tehdä ihan oikeita töitä. Vaikka kyllä oikeita töitä on ikkunoiden peseminen, silittäminen, ruoan laitto, leipominen.

Eilen oli erilainen päivä. Ensimmäistä kertaa kapusimme tänä keväänä Enskan kanssa Malminkartanon mäelle. Hitaasti mutta varmasti pääsimme huipulle.

Jäätäkin nähtiin matkan varrella 

Elämäni ensimmäinen selfie 
     

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…