Siirry pääsisältöön

Symbolismia ja jouluruokia

Päivä alkoi influenssarokotuksella. Kiitos Tiitin joka huolehti että saimme Enskan kanssa turvallisen rokotusaineen!! Koen olevani etuoikeutettu kun lääkäriasiani hoituvat nopeasti, luotettavasti ja hyvin kivuttomasti.

Vietin mukavan päivän ystävättäreni Railin, 83 kanssa. Olimme Ateneumissa symbolismi-näyttelyssä ja kahvilla Ateneumin kahvilassa. Aleksin jouluvalot ja Stokkan jouluikkunakin tuli nähtyä.

Taidenautinnon jälkeen olin asioilla. Kaupungista on loppu 19 millien levyinen teippi katkaisulaitteineen - ei Tiimarissa, ei Sokoksella, ei Suomalaisessa, ei missään. Yritän saada loput joululahjat pakettiin kapeamman teipin avulla.

Viimeiset joulukortit - Karlan tekemät - on viety mummin ystäville ja joulukukka Hilleville.

Nyt olen saanut tehtyä työlistan ja suunnitelman joulun ajan ruokien valmistamisesta. Aloitimme eilen Karlan kanssa tekemällä nimilaput sekä aattoa että joulupäivää varten.

Tällaiselta näyttää aatonaaton tehtävälista


SUNNUNTAI 23.12.2012

Pikantti lohivuoka

Leena-Maija
Lounas
Perunoiden kuoriminen ja keittäminen
Leena-Maija
Lounas
Porkkanoiden keittäminen ja pilkkominen
-          italian salaatti
-          rosolli

Maarit


Mätikakku
Maarit


Kinkun paistaminen


Maarit
Kinkun kuorruttaminen
Kalkkunan kastike
Maarit


Herkkukurkkujen pilkkominen
-          italian salaatti
-          rosolli
-          venäläinen sillivati
Maarit  ja Elisa

Sekahedelmäkeitto
-          liotus
-          keittäminen
Leena-Maija

Tiramisu

Leena-Maija/Maarit

MAHDOLLINEN
KAUPASSAKÄYNTIPerunoiden keittäminen, kuoriminen ja survominen
Leena-Maija


Väitetään että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Nyt voin sitten käytännössä kokeilla onko näin. Etukäteen jo nautin suunnattomasti siitä että Maarit on kanssani tekemässä kaikkea. Enkä vähkeksy sitä että Elisakin saa nyt osallistua kaikkeen - halujensa mukaan. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…