Siirry pääsisältöön

Potkukelkka ja geokätkäily

Tänään saimme uusia elämyksiä Pajulahdella. Aamulla melkein kahdenkymnenen asteen pakkasessa teimme muutaman kilometrin lenkin uudenlaisella potkukelkalla.

                                               Ohjaajana oli Tuomo Nurminen
                                                    tuttu mies vuosien takaa

                                                Mummin moderni potkukelkka

                                         Enska lähdössä päivän rientoihin

                                       
                                                  Iltapäivän näkymä järvelle


                                               Enska kävi tiistaina kaupassa Nastolassa

Tänään kokeilimme myös geokätköilyä hienon laittaan kanssa. Pajulahden alueella on omat kätkönsä. Emme nyt heti tuoreeltaan hurahtaneet hommaan. Minä palelin enkä oikein tahtonut ymmärtää miksi täytyy  -18 pakkasessa hiippailla ulkona.

Päivä päättyi pallohierontaan. Innostavaa on ollut kokeilla uudenlaisia tapoja liikkua. Hyvältä tuntuu kun tänään kuulimme lihaskuntotestin tulokset. Pärjäsin hyvin ja Enska sai kimmokkeen ryhtyä harjoittelemaan tasapainoa. Minähän harjoittelen sitä joka maanantai jooga-tunnilla ja sen ansiosta pystyi seisomaan yhdellä jalalla 60 sekuntia.

Täällä on venäläisiä ja latvialaisia ja suomelaisiakin nuoria tenniksen pelaajia. Huvittavaa on seurata että nuoret venäläiset urheilijapojat eivät juuri salaattia lautaselleen lado ja nuoret tytöt vain näykkivät ruokaansa. Eli kansainvälisiä ovat ilmiöt.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää! Ehdimme sopivasti illaksi kotiin. Aion vanhan tavan mukaisesti sytyttää kaksi kynttilää olohuoneen pöydälle ja jättää verhot auki. Luin juuri että tapa on peräisin ajalta jolloine suojelukuntalaiset siis valkoisen Suomen kannattajat sytyttivät ikkunalle kaksi kynttilää viestiksi siitä että kaikki on kunnossa.

Tärkeintä on nyt että sytytämme kynttilät toistaiseksi ei ihan EU:n käsikoukussa kulkevan Suomen kunniaksi.  

Kommentit

 1. Potkukelkkailu kuulostaa aika kivalta; sellaiselta asialta, jota haluaisin kokeilla!
  Haha, minua nauratti, että Tuomo on tuttu. :) Olen aina ajatellu, että on sääli etten oikeasti tunne ketään Suomessa sukulaisten lisäksi, ja sen takia Outi ja Liina ovat mulle aika tärkeitä - mutta nyt mä tietenkin muistan, että kunnon vanha Tuomo on meille tuttu :P

  Järvinäkymä on upea. Saiko sillä luistella? Onko pitskun kenälle jo kaadettu vettä? Mennäänhän luistelee sitten kun tulen Suomeen!

  Hyvää itsenäisyyspäivää! Minulla on koulussa sinivalkoinen pompula ja suomenlippupinssi rinnassa. Monet ovat jo ehtineet kysyä miksi minulla on ne, joten saan kertoa, että tänään on itsenäisyyspäivä.

  Illalla menemme äidin kanssa jonnekkin keskustaan itsenäisyyspäiväjuhliin... :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…