Sata vuotta viihdettä

Lahden Sibeliustalossa järjestetään alkuvuodesta päiväkonsertteja, jotta eläkeväki pääsee nauttimaan kauniista musiikista päiväsaikaan. Nyt oli vuorossa Sata vuotta suomalaista viihdettä. Lahden kaupunginorkesteria johti Markku Johansson ja lauluja esittivät vuorotellen ja yhdessä Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen.

Konserttiin oli koottu musiikkia eri vuosikymmeniltä. Kaikki alkoi Jääkärin marssilla ja päättyi Rakkaus on lumivalkoinen -lauluun. Siinä välissä kuulimme Äänisen aallot, huikean Säkkijärven polkan, Täysikuun, Myrskyluodon Maijan, Sinua, sinua rakastan-Nuoruustangon, Albatrossin, Satulinnan ja Norjalaisen villapaidan ja monta muuta tuttua ja rakasta suomalaista laulua.

Koriseva ja Lehtonen valloittivat meidät kuulijat ensi hetkestä alkaen. On iloa kuunnella ja ihastella taiteilijoita jotka rakastavat esiintymistä ja yleisöä. On hieno tunne kun satojen joukossa tuntee että nyt lauletaan juuri minulle.

Arja Korisevalla oli jopa aikaa konsertin jälkeen tupsahtaa yleisön joukkoon. Niinpä yksi Pitäjänmäen Eläkkeensaajien seurueesta - Terttu Viitanen - pääsi samaan kuvaan Arjan kanssa.


Tenorit viihdyttivät Areenassa

Viikko oli muutenkin kulttuuripitoinen. Helsingin Kaupunginteatterin Areena näyttämöllä olivat Tenorit liemessä. Liemessä olivat Taneli Mäkelä, Santeri Kinnunen, Iikka Forss ja Eero Saarinen. Jaakko Saariluoma oli ohjannut uuden amerikkalaisen farssin huolella ja hartaasti. Eero Saarinen kaksoisroolissa - maailman kuuluna diivamaisena tenorina ja hotellin piccolona, oli loistava.

Helsingin Kaupunginteatterissa taidetaan farssin tekeminen. Hyvässä farssissa tarvitaan tukevasti paikoilleen pultattuja ovia, mutta eivät nekään pelasta tilannetta, jos ovista kulkijat eivät hallitse tilanteita. Miesten lisäksi taidon omaavat myös Riitta Havukainen, Oona Airola ja Jonna Järnefelt.

Eero Saarinen oli 1990-luvun alussa mukana silloisen TV 1:n opetusohjelmien Markan mahti -nimisessä ohjelmassa Miitta Ssorvalin kanssa. Olin ohjelmasarjan käsikirjoittaja. Eero ja Miitta olivat taitavia ja mukavia. Kumppikaan ei ollut vielä silloin samalla tavalla mainetta niittänyt näyttelijä kuin nyt.

Siihen aikaan ohjelmia tuli vain neljältä kanavalta. Markan mahti lähetettiin maanantaina klo 19.30, samaan aikaan tuli tv 2:lta ruotsinkielistä ohjelmaa ja maikkarilta ja kolmoselta jotain vähemmän mielenkiintoista, joten meidän opetusohjelmallamme oli satoja tuhansia katsojia!!!


Kuulo joutuu syyniin

Leppävaaran terveysasema näytti taas kauniit ja ystävälliset kasvonsa. Sain lähetteen korvalääkärille. Leppävaarassa on vielä muutaman viikon oma korvalääkäri. Hän siirtyy Korvaklinikalle, joten hyvä
palvelu kuulema päättyy siihen. Kuulotutkimuskin tehdään Leppävaarassa. Pakko taas myöntää että joustavampaa on kuin rajan toisella puolella.

Kuluipa yksi iltapäivä ja ilta hyvin tokaluokkalaisen ja hänen tätinsä kanssa. En malttanut lähteä iltariennoille, vaan jäin puuhastelemaan Kertun ja Maaritin kanssa. Mummien tavoin jaksan ihastella lasten tarmoa ja intoa leikkiä, askarrella ja puuhastella. Totta kai täytyy myöntää että puhelimeni ja Ipadini ovat hyviä viihdyttäjiä nekin, mutta nyt riitti isoon iloon pahvi, villalanka ja sakset ja syntyi kaunis villapallo. Maarit muisti miten se tehdään.

   

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täydelliset häät Krapin kesäteatterissa

KADONNEEN KUULOLAITTEEN METSÄSTYS

Peukalon virittäminen