Siirry pääsisältöön

Hienot kynnet ja pehmeä iho

Viime yöntä harmitti röhätauti niin paljon, ettei uni tullut kuin aamuyöstä. Oikea silmäkin oli kipeä. Sain Tiitiltä neuvon mitä silmälääkkeen joka minun pitäisi hankkia pitäisi sisältää. Menin tiedon kanssa Viimsin kylpylän hoito-osastolle.
1. Minut ohjattiin sairaanhoitajan luo.
2. Hän kertoi että lääkettä saa apteekista ilman reseptiä.
3. Menin apteekkiin.
4. Farmaseutti kertoi että silmälääkettä ei saa ilman reseptiä.
5. Palasin kylpylään - onneksi matkaa vain noin 600 metriä.
6. Pääsin lääkärin puheille. Hän jopa kuunteli keuhkoni ja katsoi kurkkuuni ja hämmenyneenä mietti missä silmälääkkeessä olisi ainetta jota haluan.
7. Yksi sairaanhoitajista toi silmälääketuubin lääkärille, joka selitti että lääkkeessä ei ole haluamaani ainetta ja tuubi pitäisi palauttaa tänään. En halunnut väärää lääkettä avatussa tuubissa.
8. Pyysin reseptin lääkkeestä jossa olisi kloramfenikoolia. Tohtori Marika mutisi jotain ja kirjoitti reseptin.
9. Menin toisen kerran apteekkiin.
10. Farmaseutti kertoi että määrätyssä lääkkeessä ei ole fenikoolia.
11. Palasin kylpylään.
12. Tavoitin toisen lääkärin joka kirjoitti uuden reseptin.
13. Menin kolmannen kerran apteekkiin ja sain viiden euron lääkkeen, jota olen nyt laittanut neljä kertaa silmääni ja se on selvästi parempi.

Mitä tästä opimme: kannattaa pitää kiinni siitä mitä haluaa, mutta hyvä olisi säilyttää iloinen mieli tässä taistelussa. Sitä en tehnyt.

En mennyt vesijumppaan enkä hierojalle tänään. Eli hoidot jäi saamatta. Menin kosmetologille talon ulkopuolelle. Olin varannut edullisen paketin manikyyri- ja pedikyyri samalla. Kun sormen kynneykin oli lakattu kysyin voisiko kosmetologi tehdä minulle kasvohoiton ja minulle tehtiin espress-hoito, koska seuraava asiakas oli tulossa.

Nyt on hyvä mieli kun on kauniit kynnyt ja pehmeät posket, vaikka yskittää ja silmä punottaa. Ja kaikki kylpylän riemut jäi kokematta: ei saunoja, ei vesijuoksua, ei kuntosalia, ei yrttiporekylpyä, ei vesijumppaa. Onneksi Enska on nauttinut yrttiporekylvyistä ja meillä oli oikein mukavaa eilen Aitolehden hienossa paikassa.

 

Kommentit

  1. Harmillista, että röhä ja silmätulehdus vaikuttavat loman kulkuun. Toivottavasti muistat nauttia siitä, ettei oikeasti lomalla tartte tehdä mitään.

    VastaaPoista
  2. Yrttiporekylpy kuulostaa ihanalta. Hamri, ettet päässyt sinne tai muihin mukaviin juttuihin. Meillä kahdella on ollut viime päivinä samanlaisia kokemuksia lääkäreiden kanssa. Ärsyttää kun asiat eivät suju. Tyhmää joutua ravaamaan apteekkiin noin monta kertaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…