Siirry pääsisältöön

Hienot kynnet ja pehmeä iho

Viime yöntä harmitti röhätauti niin paljon, ettei uni tullut kuin aamuyöstä. Oikea silmäkin oli kipeä. Sain Tiitiltä neuvon mitä silmälääkkeen joka minun pitäisi hankkia pitäisi sisältää. Menin tiedon kanssa Viimsin kylpylän hoito-osastolle.
1. Minut ohjattiin sairaanhoitajan luo.
2. Hän kertoi että lääkettä saa apteekista ilman reseptiä.
3. Menin apteekkiin.
4. Farmaseutti kertoi että silmälääkettä ei saa ilman reseptiä.
5. Palasin kylpylään - onneksi matkaa vain noin 600 metriä.
6. Pääsin lääkärin puheille. Hän jopa kuunteli keuhkoni ja katsoi kurkkuuni ja hämmenyneenä mietti missä silmälääkkeessä olisi ainetta jota haluan.
7. Yksi sairaanhoitajista toi silmälääketuubin lääkärille, joka selitti että lääkkeessä ei ole haluamaani ainetta ja tuubi pitäisi palauttaa tänään. En halunnut väärää lääkettä avatussa tuubissa.
8. Pyysin reseptin lääkkeestä jossa olisi kloramfenikoolia. Tohtori Marika mutisi jotain ja kirjoitti reseptin.
9. Menin toisen kerran apteekkiin.
10. Farmaseutti kertoi että määrätyssä lääkkeessä ei ole fenikoolia.
11. Palasin kylpylään.
12. Tavoitin toisen lääkärin joka kirjoitti uuden reseptin.
13. Menin kolmannen kerran apteekkiin ja sain viiden euron lääkkeen, jota olen nyt laittanut neljä kertaa silmääni ja se on selvästi parempi.

Mitä tästä opimme: kannattaa pitää kiinni siitä mitä haluaa, mutta hyvä olisi säilyttää iloinen mieli tässä taistelussa. Sitä en tehnyt.

En mennyt vesijumppaan enkä hierojalle tänään. Eli hoidot jäi saamatta. Menin kosmetologille talon ulkopuolelle. Olin varannut edullisen paketin manikyyri- ja pedikyyri samalla. Kun sormen kynneykin oli lakattu kysyin voisiko kosmetologi tehdä minulle kasvohoiton ja minulle tehtiin espress-hoito, koska seuraava asiakas oli tulossa.

Nyt on hyvä mieli kun on kauniit kynnyt ja pehmeät posket, vaikka yskittää ja silmä punottaa. Ja kaikki kylpylän riemut jäi kokematta: ei saunoja, ei vesijuoksua, ei kuntosalia, ei yrttiporekylpyä, ei vesijumppaa. Onneksi Enska on nauttinut yrttiporekylvyistä ja meillä oli oikein mukavaa eilen Aitolehden hienossa paikassa.

 

Kommentit

  1. Harmillista, että röhä ja silmätulehdus vaikuttavat loman kulkuun. Toivottavasti muistat nauttia siitä, ettei oikeasti lomalla tartte tehdä mitään.

    VastaaPoista
  2. Yrttiporekylpy kuulostaa ihanalta. Hamri, ettet päässyt sinne tai muihin mukaviin juttuihin. Meillä kahdella on ollut viime päivinä samanlaisia kokemuksia lääkäreiden kanssa. Ärsyttää kun asiat eivät suju. Tyhmää joutua ravaamaan apteekkiin noin monta kertaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…