Siirry pääsisältöön

Olen pitskulainen

Hesarissa kerrottiin tänä aamuna siitä miten moni eläkkeellä jäävä muuttaa pois pääkaupunkiseudulta vaikkapa Hämeenlinnaan, Lahteen, Heinolaan, Saloon jne. Toisaalta väitetään että jos ei ole muuttanut kodistaan muualle 70-vuotiaana, jämähtää paikoilleen.

Enska välillä pohtii että eläkeläisiltä pitäisi kieltää asuminen Helsingissä. Vapautuisi paljon asuntoja ja halvempien asuntojen ansiosta eläkeläisille jäisi rahaa maksaa tarvitsemistaan palveluista. Olen nyt 70 enkä ole muuttoaikeissa. Minä haluan asua siellä missä edes toinen tyttäristäni perheineen asuu siedettävän matkan päässä. Huomasin senkin taas eilen miten kätevää on kun asumme lähellä lentokenttää.

Maarit oli koulutuksessa perjantaina ja jäi tänne niin että lähti kotiin lauantaina illan suussa. Olimme lauantaina aamupäivällä Mäkelänrinteen uimahallilla. Vesijuoksin pitkästä aikaa ja kun tänään kapusimme Malminkartanon mäelle, oli jaloissa yllättävää jäykkyyttä. Eli vesijuoksusta on hyötyä!


Karla järjesti kavereineen eilen halloween-juhlat. Laitoin perjantaina keittiöön oranssin värisen maton ja tarkoitus oli käyttää halloween lautasia ja oranssisia kynttilöitä ja lautasliinoja. Aika monesta paikkaa katselin lautasliinoja ja kynttilöitä. Vihdoin ja viimein poikkesin Malmin Tiimarissa ja sieltä löytyi vaikka mitä.

Meillä syödään tulevalla viikolla noitalautasilta. Muutama vuosi sitten Maarit soitti Pekingistä ja kysyi ostanko Sinulle halloween-lautaset ja tietysti vastasin kyllä. Pahoittelen että kuva ei ole ihan oikeassa suunnassa. Aina ei onnistu.Miten me selviydymme jos Tiimari todella lopettaa. Jääkö jäljelle vain Tiger, jota ei ole täällä meidän lähellä. En jaksa mennä uuteen Kaaren kauppakeskukseen ja opetella siellä kaikki samat liikkeet mitä jo nyt on ulottuvillani Sellossa. Käsittämätöntä mistä hankin edulliset askartelutarvikkeet ja monet muut asiat, jos ei vuodenvaihteen jälkeen ole Tiimaria. Käyn toki välillä Sinellissä - etenkin skräppäystarvikkeet ja monet joulukortteihin liittyvät jutut ostan sieltä.

Toisaalta kerrotaan että kauppa on vaikeuksissa ja viimeistään nettikaupan jatkuva kasvu nujertaa kaupat ja silti syntyy uusia ostoskeskuksia. En ihan pysy perässä ja samalla onneksi oma rohkeuteni hankkia tavaroita netin kautta on kasvanut.

Olen menossa keskiviikkona Itä-Helsingin Eläkkeensaajien vieraaksi. Pitäisi puhua kirjoista - niin olivat jäsenet toivoneet. Alan vähitellen koota ajatuksia tästä rannattomasta aiheesta. Powe point esitystä en aio tehdä.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…