Siirry pääsisältöön

Kävelenko minä tekniikan yli vai päinvastoin

On hienoa että meillä on uusi auto. Ylellisyyttä on sekin että olen saanut uuden tietokoneen. Vanha ei enää suostunut seurustelemaan printterinkään kanssa. Ensin selvitin mikrotukihenkilöni kanssa millaisia koneita Verkkokauppa.comissa on myynissä, Valitsimme muutaman vaihtoehdon ja perjantaina menimme Jätkäsaareen isoon, hyvin ilmastoituun, hyvin organisoituun ja runsaasti erilaista tavaraa myyvään oikeaan kauppaan. Löysimme  parkkihallinkin.

Perusteellisen harkinnan jälkeen ostimme tämän uuden HP-koneen. Uusi hiiri on tyylikäs. Sen valintaan paneuduimme perusteellisesti. Lounaan ääressä pohdinta mistä ohjelmat koneeseen. Päädyimme office-pakettiin ja outlook-sähköpostiohjelmaan - kokeilen niitä kuukauden.


Uuden koneen kanssa tulimme meille. Perjantai-ilta vierähti Matiakselta kun hän sai koneen käyttökuntoon, Minä riensin Espoon teatteriin katsomaan nykyoopperaa Ahti Karjalaisesta, Kokkolan oopperan väki esitti. Merkillinen esitys.

Lauantaina kone sai olla melkein rauhassa. Sunnuntaina oli ensin ohjelmana Enskan 79-vuotislounas, mukana Annaliisa, Maijan ja Kaisun perheet ja Pokkisia edustamassa Matias. Oli hyvää ruokaa ja mukavaa seurustelua. Kerttu, 5 vuotta oli päättänyt että paikalla oleville sukulaisille ei kannata turhia jutella. Hänelle kelpasi ensin vain äidin seura ja sitten Matiaksen turva kun hän oli pelaamassa Alexin ja Thomaksen kanssa kimbleä ja koira-peliä - Matiaksen parina.

Muut vieraat lähtivät ja Matias jäi asentamaan konetta. Siinä vierähtikin monta tuntia. Aika paljon on nyt kohdallaan, mutta minulla riittää oppimista. Väitetään että ikäihmisenkin pitäisi oppia yksi uusi asia joka päivä mutta kymmenen uutta asiaa on kyllä vähän liian paljon. Auton ajaminen talliin ei sekään vielä suju sutjakkaasti. Nykyihminen kaipaa haasteita ja niitä minulla nyt riittää. Hiiri on pienempi ja helpompi haaste kuin auto tai koko tietokone.


Vanhoille varoitus: olkaa harkitsevaisia kun kehittelette eri palveluille salasanoja. Salat tulevat ilmi kun teiltä kysytään nopeaan tahtiin ainakin viittä salasanaa. Onhan niistä muistiinpanot ja erilaisia lippuja ja lappuja, mutta eipä ymmärrä teekkari ollenkaan mumminsa ajatusmaailmaa. Täytyy myöntää ettei se kovin selkeä ole tässä suhteessa ollutkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…