Siirry pääsisältöön

Läpinäkyvää voimaantumista

Kaiken pitää nykyisin olla läpinäkyvää. Ennen se oli rehellistä peliä. Voimaantumista on kaikki sellainen mikä edistää itsekunkin henkistä hyvinvointia. Ennen ei voimaantumisesta tiedetty mitään  - tai jos tiedettiin se yhdistettiin hauislihasten kasvattamiseen.

Mutta minä edistän molempia. Olin tänään vesijuoksemassa. Kuka tahansa voi nähdä miten etenen. Siihen tarvittiiin tänään ensimmäinen uimiseen tarkoitettu koskaan ostamani uimapuku (pienet puntit, sininen raita edessä ja muuten musta), juoksuvyö (ostin ikioman ), juoksukengät (Kaisulta saatu lahjaksi) ja vesijuoksukäsineet (sopiva koko löytyi Jumbon Stokkalta). Kassissa on myös oltava pyyheliina, peppupyyhe mahdolliseen saunomiseen, uimahalli-tossut eli läpyskät jotka jalassa vanha rouva etenee pukukopilta pesuhuoneeseen ja sieltä edelleen altaalle, pesupussi monine tavaroineen, varavaatteita ja rahapussi. Eli en oikein tiedä mistä sellainen kassi että kaikki mahtuu. Ikean kassia en huoli!!!

Vesijuoksu Stadionilla tuntuu tosikivalta. Vielä hauskemmalta kuin uimahallissa. Vaikka väkeä on paljon, nahtuu aina sekaan. Voimaannuin tänään paljon kun välillä poljin nopeasti ja välillä annoin käsien levätä.  

Tämä viikko on mennyt myös skräpätessa. Kerrassaan ihanaa oli muistella käyntiä Malmössä ja Ystadissa. Silta Juutinrauman yli tuli eteen kuin katsoimme sunnuntai-iltana ensimmäistä osaa Silta-nimisestä uudesta tv-sarjasta, jonka ruotsalaiset ja tanskalaiset ovat tehneet yhdessä.

Olen jäänyt Mad menin kuokkuun. Olen hankkinut neljä tuotantokautta, kolme on nyt katsottu. Ja loputkin on varmaan pakko hankkia. En voi kuin ihastella 1960-luvun hohdokasta pukeutumista. Miehetkin ruokailevat kotona valkoinen paita päällä ja kravatti kaulassa. Tupakoidaan ja juodaan koko ajan. Sarjassa on hienolla tavalla nivottu tapahtumien yhteyteen oikeita historiallisia hetkiä. Seurataan miten tv keroo J.F. Kennedyn kuolemasta.

Olimme Tampereella Mäntykadun kodissa Tiitin kanssa saunassa, kun jompikumpi pojista tuli koputtamaan ovelle ja kertomaan että Kennedyä on ammuttu ja kun selviydyimme kotiin oli ihailemani presidentti jo kuollut. Sittemmin on käynyt ilmi että kelmihän hänkin oli mieheksi. Olen kyllä päässyt ihastelemaan ikuista tulta Kennedyn haudalla Washingtonissa Arlingtonin sotilashautausmaalla. Sitä en ymmärrä että Jackie Onassis on haudattu samaan hautaan kuin hänen ensimmäinen aviomiehensä Kuuluisi paremminkin Onaksiksen hautaan.

Mutta kaipa se sitten on sitä paljon puhuttua läpinäkyvyyttä. Vanheneminen tuntuu siinä että moni ilmiö, jota nyt pidetään uutena, tuntuu minusta ennen koetulta ja tutulta. Ei Suomessa ole korruptiota samanlaisena kuin Venäjällä ja latinalaisen Amerikan maissa. Täällä me vain tunnemme toisemme ja saamme paljon erilaisia etuja siitä. Tosin periatteella palvelus ja vastapalvelus. Kaikenlaiseen kähmintään törmäsin työvuosinani vaikka kuinka paljon.

Ei se maailma siitä mihinkään ole muuttunut. Moni asia on vain muuttanut muotoaan, mutta on pohjimmiltaan samanlaista. Nyt vain julkisuudessa kerrotaan johtajien palkoista ja muista eduista ja lahjuksista. Hyvä niin!!!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…