Siirry pääsisältöön

Muistot talteen

Intian matkan jälkeen tilasin toista sataa valokuvaa ja sitten alkoi kova valinta. Olen keväästä 2004 saakka harrastanut skräppäämistä. Enää en liimaa valokuvia albumiin ja laita muita matkaan liittyviä papereita eri kansioon. Nyt yhdistän kaiken. Tarvitaan melkoinen määrä papereita, koristeita, paperileikkuri, liimanauhaa, koristenauhaa, nappeja ja vaikka mitä. 
Kansioita on vuosien mittaan kertynyt aika monta. Onneksi Enska suhtautuu myötämielellä harrastukseeni. Tavarat saavat olla päiväkaupalla levällään olohuoneen pöydällä. 


Näin iloinen Elisa tuli Köpiksen koneesta 

On ilo viettää pääsiäistä, kun Elisa on meillä kyläilemässä. Tänään olimme Elisan ja Kertun kanssa aamupäivällä Mäkelänrinteen uimahallissa. Sain vesijuosta rauhassa, kun tytöt temmelsivät  lasten altaassa. Elisa jaksoi hyvin. Karla ja Kaisukin piipahtivat. 

Huomenna Elisa pitää Karlalle ja hänen kolmelle ystävälleen askartelukurssin. Se on jatkoa jouluiselle kurssille.

Viime päivinä olen pohtinut Facbookin syvintä olemusta. Moni ikätoverini on FC-kaverini, mutta ei koskaan kirjoita riviäkään. Eikä varmaan ole aiheellistakaan. Vähitellen minulle on selvinnyt että tarkoitus on keksiä tai löytää sellainen videon pätkä tai muu juttu, joka sitten välitetään muille. Löydön avulla todistetaan että olen ajan tasalla ja  löydän netin uumenista sellaista, mitä muut eivät ole löytäneet tai keksineet sellaisen olemassaoloa. 


   
Viisi vuotta sitten ostin Hilleviltä ensimmäisen pääsiäiskoristeeni. Se viettää suurimman osan vuodesta aikaansa meidän kellarissamme, mutta on nyt taas päässyt ilahduttamaan meitä pianon päälle. 

Panu Rajalan Lavatähti ja kirjamies on luettu. Rajala on hyvä kirjoittaja ja hyvä analyysin tekijä. Häiritsee kun tietää että kirjoittaja tietää miten tarina loppuu. Monta kertaa Rajala vihjaakin, että hänen olisi pitänyt havaita ajoissa ilmassa olevat uhkatekijät. Soljuvasti  etenevää tarinaa on hauska lukea, mutta samalla äärettömän hämmentävää. On aika uskaliasta paljastaa entisestä aviopuolisostaan kaikki. 

Lukijana koen olevani tirkistelijä ja samalla kyselen miksi kirja on kirjoitettu ja ennen kaikkea miksi se on julkaistu. Arvostan Panu Rajalaa, entistä opettajaani yliopistolta. Eikä arvostus tästä mihinkään horju, mutta kummallisen tyhjän olon kirja jätti. Vähän niin kuin facebookin selailuun käytetty aika. 

  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…