Siirry pääsisältöön

Vaikea valinta

Kun kerroin että Intian matkan viisumit ovat kunnossa, huomautti Elisa että nyt voit ruveta miettimään matkalle tarvitsemiasi vaatteita.

Nyt se miettiminen alkaa olla melkein takanapäin. Mutta miksi se on aina niin vaikeaa. Vaatteita on kaappi pullollaan, mutta sopivia ei vain tahto löytää. Saa nähdä olenko ollenkaan oikeilla jäljillä. Miksi sitä ei oikeasti muista millainen sää on silloin kun lämpöasteita on 25 ja aamulla 12. Lähdemme liikkeelle parina aamuna tosiaikaisin.

Nyt olen kuitenkin lähdössä viiden vuorokauden matkalle laukulla joka painaa 10 kiloa ja käsimatkatavarana on reppu Toivon että matkan jälkeen minulla on muutakin kerrottavaa ja näytettävää kuin se oliko minulla oikeat vaatteet mukana.

Tällä viikolla olen viettänyt kivoja hetkiä Karlan ja Kertun kanssa. Meillä on Kertun kanssa orpotyttöleikissä hauskaa kun isosisko on pois. Silloin pikkusisko määrää täysin mitä keskisisko - siis minä - saa tehdä. Onneksi me pääsimme vaateostoksille ja koulussa oli terveystarkastus. Pikkusisko oli aika sairas. Ei siitä tarkastuksesta muute ole mitään iloa.

Maanantaina tapasin 86 vuotiaan naisen, jonka isoisä on omistanut kaikki maat nykyisen kotini ympärillä. Rouva myös käyttäytyi sen mukaisesti, hyvin määräävästi ja ylpeästi. Siitä ei suostunut puhumaan sanaakaan mitä hänen miehensä on aikoinaan tehnyt rakennusliikkeensä puuhissa. Muistot kultaavat kaiken.
Odotan innolla Intian matkaamme!    


Kommentit

  1. Minäkin olen lähdössä matkalle, tosin viikkoa myöhemmin kuin te. Mutta minäkin koen, etten yhtään muista mitä vaatteita pitää otta mukaan kun on 15-25 astetta lämmintä vuorokauden aikana!

    Keskiviikkona kun oli 5 astetta ja aurinkoista, kävelin asemalta ilman takkia pienet mokkasiinit jalassa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…