Siirry pääsisältöön

Melkein ilman lumitöitä

Me olemme ihan kuin normaalit ihmiset. Enska väitti tällaista tänään iltapäivällä. Normaalius tulee siitä että meidän pihatiellämme vierailee lumisina aamuina ja päivinä lumiaura. Tuntematon rouva kyseli taannoin pitääkö sinun tehdä lumityöt tuonne saakka ja viittasi talollemme Henrikintiellä. Totta kai, koska asun siellä tokaisin. Hän kertoi että heidän talossaan käy nykyisin lumiaura, koska hän ei enää jaksanut tehdä neljän perheen rivitalon lumitöitä. Hän lupasi tuoda aurafirman tiedot. Kului varmaan kolme viikkoa, kun saimme yhteystiedot ja nyt meillä on sopimus. Lumityöt pitää tehdä vain autotallin oven edestä ja rappusten vierestä ja tietysti polku talon toiselle puolelle.

Epänormaalia sen sijaan on se että meidän leivänpaahtimen vieressä on grillitikku.


Kyseessä on Elisan keksintö. Leipä otetaan pois paahtimesta pitkän tikun avulla. Keksintö on vapaasti käytettävissä.

Nyt meillä on viisumit Intiaan. Eli se asia on nyt kunnossa. Nyt ei tarvitse kuin päättää mitkä ovat ne vähät vaatteet jotka voi ottaa mukaan. Onneksi on aikaa. Lähtö on vasta 1.3.

Tänään olin kuuntelemassa puhetta nivelrikoista. Asiaa selvittänyt mies väitti että jos äidillä on nivelrikko, se varmasti tulee tyttärelle. Mutta entä kun tyttärellä on nivelrikko, tuleeko se myös äidille.

Siihen tuskin saan selvyyttä Pitäjänmäen työväenyhdistyksen kokouksessa, mutta menen sinne siitä huolimatta.
Kommentit

 1. Valitettavasti meidän kolmen sukupolven sarjassa minä olen se nivelrikosta kärsivän tytär... Tuleeko siis minullekkin sellainen?

  Pohdimme eilen Äidin kanssa jumpassa että onkohan meillä joku rakennevika kun kaikista keski-ikäisistä keksivartalolihavista naisista me olemme ne, jotka eivät saa polvia suoriksi ja kantapäitä suoraan kohti kattoa kun makaa selällä.

  Selvästi huonot geenit. Saanko tehdä valituksen?

  VastaaPoista
 2. Saa valittaa mutta kukaan ei kuuntele.

  Tuli lähes täydellinen tytär. Jos ei mukaan lasketa koukkupolvia, naksuvia niveliä, joihin tilastollisesti tulee nivelrikko ja paria puuttuvaa hammasta.

  VastaaPoista
 3. Tunsin kyllä suurta sympatiaa (en syyllisyyttä geenien takia) kun ekan kerran näin Karlan venyttelemässä jalat auki. Jalkojen suoraksi nostamisen selällään maaten lisäksi on juuri tuo jalat auki venyttely mulla tosi kankeaa...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…