Siirry pääsisältöön

Melkein ilman lumitöitä

Me olemme ihan kuin normaalit ihmiset. Enska väitti tällaista tänään iltapäivällä. Normaalius tulee siitä että meidän pihatiellämme vierailee lumisina aamuina ja päivinä lumiaura. Tuntematon rouva kyseli taannoin pitääkö sinun tehdä lumityöt tuonne saakka ja viittasi talollemme Henrikintiellä. Totta kai, koska asun siellä tokaisin. Hän kertoi että heidän talossaan käy nykyisin lumiaura, koska hän ei enää jaksanut tehdä neljän perheen rivitalon lumitöitä. Hän lupasi tuoda aurafirman tiedot. Kului varmaan kolme viikkoa, kun saimme yhteystiedot ja nyt meillä on sopimus. Lumityöt pitää tehdä vain autotallin oven edestä ja rappusten vierestä ja tietysti polku talon toiselle puolelle.

Epänormaalia sen sijaan on se että meidän leivänpaahtimen vieressä on grillitikku.


Kyseessä on Elisan keksintö. Leipä otetaan pois paahtimesta pitkän tikun avulla. Keksintö on vapaasti käytettävissä.

Nyt meillä on viisumit Intiaan. Eli se asia on nyt kunnossa. Nyt ei tarvitse kuin päättää mitkä ovat ne vähät vaatteet jotka voi ottaa mukaan. Onneksi on aikaa. Lähtö on vasta 1.3.

Tänään olin kuuntelemassa puhetta nivelrikoista. Asiaa selvittänyt mies väitti että jos äidillä on nivelrikko, se varmasti tulee tyttärelle. Mutta entä kun tyttärellä on nivelrikko, tuleeko se myös äidille.

Siihen tuskin saan selvyyttä Pitäjänmäen työväenyhdistyksen kokouksessa, mutta menen sinne siitä huolimatta.
Kommentit

 1. Valitettavasti meidän kolmen sukupolven sarjassa minä olen se nivelrikosta kärsivän tytär... Tuleeko siis minullekkin sellainen?

  Pohdimme eilen Äidin kanssa jumpassa että onkohan meillä joku rakennevika kun kaikista keski-ikäisistä keksivartalolihavista naisista me olemme ne, jotka eivät saa polvia suoriksi ja kantapäitä suoraan kohti kattoa kun makaa selällä.

  Selvästi huonot geenit. Saanko tehdä valituksen?

  VastaaPoista
 2. Saa valittaa mutta kukaan ei kuuntele.

  Tuli lähes täydellinen tytär. Jos ei mukaan lasketa koukkupolvia, naksuvia niveliä, joihin tilastollisesti tulee nivelrikko ja paria puuttuvaa hammasta.

  VastaaPoista
 3. Tunsin kyllä suurta sympatiaa (en syyllisyyttä geenien takia) kun ekan kerran näin Karlan venyttelemässä jalat auki. Jalkojen suoraksi nostamisen selällään maaten lisäksi on juuri tuo jalat auki venyttely mulla tosi kankeaa...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…