Siirry pääsisältöön
Nyt on saatu meille uudet kunnanvaltuustot ja Amerikalle presidentti. Minulta lipsahti viikkoja sitten Enskalle kysymys ketä sinä äänestät ja tarkoitin USA:n vaaleja. Kävi nopeasti selville että minä äänestän Obamaa ja Enska konservatiivien ehdokasta. Siitä huolimatta me molemmat oletimme, että Romney voittaa. Onneksi niin ei käynyt.

Minua kauhistuttaa oikeistolaisten eteneminen kaikkialla maailmassa. Hämmentävältä tuntui eilen illalla katsoa uutisia Ateenan mellakoista. Raivo huonosti hoidettujen asioiden takia on ihmisten mielessä tosisuuri, kun he lähtevät kadulla puolustamaan oikeuksiaan. Me suomalaiset olemme niin "kilttejä" ettei meiltä onnistu edes moinen.

Meillä oli eilen kiva ilta Mikon ja Outin kanssa. He ovat asiallisia ja positiivisia nuoria. Outista tulee varmaan hyvä ja lähi- ja terveelliseen ruokaan perehtynyt kokki. Odotan innolla mitä hän tekee ensi kesänä, kun saa koulunsa loppuun. Hän paljasti että ei varmaankaan palaa yliopistolle. Onneksi saimme vierailun aikaan ja pikantti lohi (kalaruoan nimi) oli maukasta, puhumattakaan suklaamousseekakusta.

Joka torstaiseen tapaan aloitan hetken päästä viikkosiivouksen ja sitten menen kuntosalille. Tänään iltapäivällä olemme Karlan kanssa liikekannalla. Haen hänet Viikistä yhden maissa ja sitten lähdemme ostamaan lankoja. Kudon Karlalle tuubihuivin, pitäisi käydä Stokkalla Tapiolassa ja sitten Sellossa ostamassa Karlalle synttärilahjaksi laukku. En uskalla ostaa sellaista omin päin. Karlan 9-vuotissynttärit on lauantaina ja niissä on yllätysvieraana serkku-Elisa Tanskasta. Karla ei tiedä että Elisa tulee.

Sunnuntai-iltana lennämme Elisan kanssa yhdessä Kööpenhaminaan. Menen Elisan seuraksi kun isi ja äiti sukeltelevat Thaimaassa. Iso kasa kirjoja, sukututkimusta, ruoan laittoa ja kuntoilua ja ympäristön ja Köpiksen nähtävyyksiä. On kuin lähtisi lomalle!!!!! On eri asia pestä vessaa Tanskassa kuin Suomessa.
Vai onko?
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kansallisteatterin Lemminkäinen

Olen lukenut Kalevalani ja Juha Hurmeen Niemen. Niinpä oli olemassa aavistus mitä voisi olla tarjolla Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä näytelmässä Lemminkäinen, kirjoittaja Juha Hurme ja ohjaus Juha Hurme. Lemminkäisen käsiohjelmassa on luettelo henkilöistä, jotka ovat auttaneet Hurmetta käsikirjoituksen teossa. Listalla on nimiä Aleksis Kivestä Väinö Linnaan, Aristolestä Friedrich Nietzsheen, Lauri Viidasta Eino Leinoon jne.
Pienellä näyttämöllä rajallisessa tilassa nähtiin suuri näytelmä. Näytelmä on lyhyt läpileikkaus meidän suomalaisten sielunmaiseman kehittymisestä. Tähän näytelmään on tarvittu kaksi Lemminkäistä. On Marja Salon hitusen maltillisempi ja realistisempi Lemminkäinen ja on Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäinen, joka ei ole hetkeäkään paikallaan ja joka ei myönnä koskaan erehtyvänsä tai tekevänsä mitään väärin.  Parantumattoman valehtelijan itseluottamus on vankkumaton.
Tomi Alatalon Fleming-Lemminkäisen mukana näytelmään tulee säpinää ja sähinää. Akrobaatin…

Vanhuksia voidaan hoitaa hyvinkin

Olen seurannut yli puoli vanhusten hoitoa espoolaisittain ja vähän helsinkiläisittäinkin. Sairaaloiden koneistossa löysin paljon korjattavaa ja valittamisen aihetta. Olin lukemattomia kertoja kuullut tarinoita miten vaikea on saada huonokuntoista vanhusta hoitolaitokseen. Mutta läheiseni oli riittävän huonokuntoinen ja hoitopaikka löytyi nopeasti siinä vaiheessa kun sairaalassa päädyttiin sosiaaliviranomaisten kanssa siihen että hän ei selviydy kotona.

Palvelukotiin piti siirtyä kolmen päivän varoitusajalla. Oli nopeasti päätettävä mitä huonekaluja, vaatteita ja muuta tarvitaan. Vaatteet oli merkattava ja kaikki arvioitava uudelta pohjalta.

Ensin tietysti tuntui ettei mistään tule mitään. Ahdistukseni vain lisääntyi kun muutaman viikon totuttelun jälkeen kerrottiin että on edessä siirtyminen saman talon sisällä toiselle osastolle. Meille vakuutettiin että mieheni pääsee paikkaan, joka sopii hänelle paremmin.

Nyt on pakko myöntää, että ammatti-ihmiset tiesivät mistä puhuivat. Rauhallis…

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…