Siirry pääsisältöön
Nyt on saatu meille uudet kunnanvaltuustot ja Amerikalle presidentti. Minulta lipsahti viikkoja sitten Enskalle kysymys ketä sinä äänestät ja tarkoitin USA:n vaaleja. Kävi nopeasti selville että minä äänestän Obamaa ja Enska konservatiivien ehdokasta. Siitä huolimatta me molemmat oletimme, että Romney voittaa. Onneksi niin ei käynyt.

Minua kauhistuttaa oikeistolaisten eteneminen kaikkialla maailmassa. Hämmentävältä tuntui eilen illalla katsoa uutisia Ateenan mellakoista. Raivo huonosti hoidettujen asioiden takia on ihmisten mielessä tosisuuri, kun he lähtevät kadulla puolustamaan oikeuksiaan. Me suomalaiset olemme niin "kilttejä" ettei meiltä onnistu edes moinen.

Meillä oli eilen kiva ilta Mikon ja Outin kanssa. He ovat asiallisia ja positiivisia nuoria. Outista tulee varmaan hyvä ja lähi- ja terveelliseen ruokaan perehtynyt kokki. Odotan innolla mitä hän tekee ensi kesänä, kun saa koulunsa loppuun. Hän paljasti että ei varmaankaan palaa yliopistolle. Onneksi saimme vierailun aikaan ja pikantti lohi (kalaruoan nimi) oli maukasta, puhumattakaan suklaamousseekakusta.

Joka torstaiseen tapaan aloitan hetken päästä viikkosiivouksen ja sitten menen kuntosalille. Tänään iltapäivällä olemme Karlan kanssa liikekannalla. Haen hänet Viikistä yhden maissa ja sitten lähdemme ostamaan lankoja. Kudon Karlalle tuubihuivin, pitäisi käydä Stokkalla Tapiolassa ja sitten Sellossa ostamassa Karlalle synttärilahjaksi laukku. En uskalla ostaa sellaista omin päin. Karlan 9-vuotissynttärit on lauantaina ja niissä on yllätysvieraana serkku-Elisa Tanskasta. Karla ei tiedä että Elisa tulee.

Sunnuntai-iltana lennämme Elisan kanssa yhdessä Kööpenhaminaan. Menen Elisan seuraksi kun isi ja äiti sukeltelevat Thaimaassa. Iso kasa kirjoja, sukututkimusta, ruoan laittoa ja kuntoilua ja ympäristön ja Köpiksen nähtävyyksiä. On kuin lähtisi lomalle!!!!! On eri asia pestä vessaa Tanskassa kuin Suomessa.
Vai onko?
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…