Siirry pääsisältöön

Onko kesä jo mennyt?Onneksi verantamme kukat kukkivat edelleen. Vedenpisarat olivat ilman kukkia pari viikkoa, nyt kukkia on vaikka kuinka paljon. Pelargoniat kukkivat onneksi läpi kesän.

Onko kesä loppunut, kun kaupat myyvät koulutarvikkeita ja meidän kesälapsemme on lentänyt uuteen kotimaahansa.

Ihmettelimme mustikkametässä 86-vuotiaan ystävättäreni kanssa mihin maailmasta ja ennen kaikkea Suomesta on raha kadonnut kun mihinkään ei ole oikein varaa.

Odotin eilen erilaisina versioina puhelimessa 2,5 tuntia ennen kuin pääsin oikean ihmisen kanssa keskustelemaan siitä voivatko Pitäjänmäen Eläkkeensaajat vierailla joulukuussa Fazerin tehtaalla. Iloinen naisääni rupatteli ja lupasi että kaikki onnistuu. Hän tarvitse apua nimeni kirjoittamiseen ja siitä arvelin että taisin keskustella virolaissyntyisen, ei suomea sujuvasti puhuvan, mutta ihastuttavan ystävällisen naishenkilön kanssa.

Kansallismuseon museokaupassa oli iltapäivällä oli myös työntekijä, jonka äidinkieli ei kaiketikaan ole suomi. Miksi suomalaiset naiset ja miehet eivät enää tee töitä meillä. Onko edellä mainituista töistä palkka liian pieni Helsingin hintavassa elämämenossa eläville suomalaisille.

Mutta sen minkä kielitaidossa moni häviää, sen hän ystävällisyydessä, iloisuudessa ja tyylikkyydessä voitaa.  

Kommentit

  1. Toivottavasti kesä ei nyt kuitenkaan olisi vielä mennyt. Meidän syys flunssa on kuitenkin hiukan verottanut syksyn toimintoja, mutta nyt näyttää jo vähän valoisammalta. t Lala

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juha Hurmeen Kaaskerin Lundström

Kaaskerin Lundström on oman arvonsa tunteva mies. Hän on merikapteeni, joka juovuspäissään täräytti Raha -Rambergin fregatin karille Gotlannissa. Vahinkoa ei olisi sattunut jos Goltanti olisi ollut hieman lännempänä, pohtii Lundström vuosikymmeniä myöhemmin.
Mies on haaksirikon jälkeen päätynyt pienelle Kaaskerin luodolle. Siellä hänellä on ränstynyt mökki, jonka suojissa hän kouluttaa oman pitäjänsä pojille merenkäyntiä ja ennen muuta aritmetiikkaa. Lundström pitää omaa opetustaan niin korkeatasoisena, ettei hän ymmärrä ollenkaan, miksi rikkaammat talolliset ja laivojen omistajat lähettävät poikansa merioppiin Turkuun. Paljon parempaa opetusta häneltä saa.
Lundström on Volter Kilven luomus – yksi hänen Saaristolaistarinoittensa henkilöistä. Lundström on tullut tutuksi ja tulee tutuksi monille kun Juha Hurme eläytyy Lundströmin nahkoihin. Hurme on esittänyt ja esittää Lundströmiä ympäri Suomea. Minä näin hänen esityksensä Teatteri Jurkassa Helsingissä. Juha Hurme on johtanut vuosina 201…

Avoin kirje Palvelukoti Koivun ja Tähden henkilökunnalle

Te olette nyt kaksitoista kuukautta hoitaneet, hoivanneet, huolehtineet, pesseet, lääkinneet, ruokkineet, ulkoiluttaneet, pukeneet ja riisuneet miestäni, etsineet hukkuneita vaatteita, tossuja ja silmälaseja. Päivästä toiseen, viikosta viikkoon, kuukaudesta toiseen. Teillä jokaisella on vuorollanne monta hoidettavaa ja autettavaa. Auttavia käsiä kysytään päivän mittaan monen asukkaan hyvin erilaisiin tarpeisiin. Te pidätte huolen siitä, että jokainen saa parhaan mahdollisen tarvitsemansa hoidon.
Jos suihkuun meneminen tuntuu hankalalta, jos unta riittää väärinä vuorokauden aikoina, josulkoilu ei huvita, alakerran laulu- ja pelituokio tuntuu tarpeettomalta eikä laulukuoron esityskään houkuttele tai tuolijumppa kuullostaa liian vaativalta, te annatte jokaiselle asukkaalle oikeuden valita. Ja hyvin usein tämä vapaus valita on toteutunut mieheni kohdalla.
Yöpuvussa voi olla vaikka koko päivän jos siltä tuntuu. Koin melkoisen oivalluksen, kun hyväksyin että kesällä lettujuhliin voi ihan hyv…

Mummugeeni käytössä

Esikoistaan odottava nuori nainen pohti milloin naisen mummugeeni putkahtaa esiin. Tarkkaa ajankohtaa en osaa määritellä. Geenini on ollut käytössä niin pitkään.
Olin lapsena ”huono syömään”. Söin hyvin vähän enkä olisi halunnut syödä kaikkia ruokia. Mutta lautanen oli syötävä tyhjäksi, ennen sitä ei saanut poistua pöydästä. Vietin yhden talvisen sunnuntai-iltapäivän pöydän alla. En halunnut syödä tillilihaa ja koska pöydästä ei saanut poistua ennen kuin lautanen oli tyhjä, päätin siirtyä tuolilta pöydän alle. Tulkitsin että näin ollen en poistunut pöydästä. Vieraitakin tuli, mutta eivät he minua häirinneet.
Päätin odottaessani ensimmäistä lastani, etten pakota häntä syömään mitään. Ei häntä tarvinnutkaan pakottaa, hänelle kelpasi kaikenlainen syötävä. Kuopus oli erilainen. Hänen ruokavalionsa oli hyvin rajallinen: keitettyjä perunoita, appelsiinimehua, kurkkua, mandariinia ja hapankorppuja. Ylä-asteella hänelle kelpasi ruoka kuin ruoka. Joten kyseessä oli ollut vain tilapäinen häi…